Postitused: 229
Teemad: 10
Liitus: Jun 2020
06/06/2020, 13:47
(Seda postitust muudeti viimati: 15/07/2020, 23:47 ja muutjaks oli Naut.)
Loffe:
Vaimne ärkamine on tõelise mina äratundmine, mis lisab elule uue dimensiooni läbi mille me hakkame tajuma elu sellisena nagu ta päriselt on.
Selle tagajärjel muutub elu lihtsaks ja kergeks, peamiselt psühholoogiliselt kuid ka mingis ulatuses materiaalses osas. Leiame lahendused meid läbi elu kiusanud probleemidele, oskame luua paremaid inimsuhteid, meie loov külg hakkab arenema, muutume kaastundlikumaks ja osavõtlikumaks, lõpetame endale kannatuste tekitamise ja läbi selle ka teistele kannatuste loomise. Hakkame elama elu ennast.
Mida vaimne ärkamine ei ole?
Mentaalne mäng ja ainult filosoofia vaid pigem kogemuslik ja praktiline vaatenurk elule.
Ei ole usk vaid uskumustest vabanemine.
Pidev õnnis tunne ja ekslusiivsed kogemused. Neid tuleb ette aga pigem on see järjepidev meelerahu.
Ainult valitud isikutele. Igaüks kes tunneb huvi võib praktikatega jõuda vähemalt võimeni ennast neutraalselt jälgida ja see on täiesti piisav juba.
Millist õpetajat/õpetust järgida?
Ebakahesuse puhul ei ole õpetajal tähtsust. Tsiteerime erinevaid õpetajaid ja elu ise on meile suurepärane õpetaja. Küll võiks mainida, et algajal tasub valida esialgu üks õpetaja kelle õpetus sobib sõnastuselt ja seda praktiseerida kuniks esimesed kogemused on käes. Lõpuks räägivad kõik ühest asjast aga lihtsalt erinevas järjekorras ja erineva terminoloogiaga ning järgides mitut õpetust korraga võib tekkida segadust alguses mis saab takistuseks.
Mis vahe on vaimse ärkamise ja valgustatuse vahel?
Need on terminid mis märgivad äratuntavaid punkte arengus. Muidu peetakse mõlemat samaks aga siin foorumis püüame eristada neid. Valgustumine on täielik äratundmine kes me oleme. Vaimne ärkamine on minatunde nihe mõtetelt ja emotsioonidelt neutraalseks vaatlejaks. Selles asendis "näeme" mõtteid/emotsioone kõrvalt ilma nendega samastumata. Põhimõtteliselt on see poolel teel olemine kus me ei tea täielikult kes me oleme kuid teame kes me pole ja tunneme end mugavalt selles.
06/06/2020, 14:03
(Seda postitust muudeti viimati: 11/06/2020, 16:02 ja muutjaks oli Naut.)
06/06/2020, 14:17
(Seda postitust muudeti viimati: 07/06/2020, 14:13 ja muutjaks oli Naut.)
06/06/2020, 14:25
(Seda postitust muudeti viimati: 07/06/2020, 14:12 ja muutjaks oli Naut.)
06/06/2020, 14:26
(Seda postitust muudeti viimati: 07/06/2020, 14:11 ja muutjaks oli Naut.)
06/06/2020, 17:47
(Seda postitust muudeti viimati: 07/06/2020, 14:14 ja muutjaks oli Naut.)
06/06/2020, 22:00
(Seda postitust muudeti viimati: 07/06/2020, 02:52 ja muutjaks oli Naut.)
Naut
01 June, 02:35:49
Quote from: loffe
Tsitaat:Harjutamise mõttes on muidugi pisiasjad paremad. Näiteks vali mingi muu natuke pehmem valdkond kus sa tead, et ärritud - liiklus, sokid põrandal vms. Proovi nende väikeste ärritustega tabada mis juhtub kehas.
( : Ma loodan, et sokkide ja liiklusärrituste faasi olen ma ehk ikka juba läbinud. : )
Tegelikult ei teagi... mulle tundub, et on siiski nagu... aina vähem asju jäänud, mis mind kuidagi ärritavad või nii.
Samas olen juba loomuomaselt olnud ikka selline suht impulsiivne aga... enam justkui ikka ei vihasta ega pahanda kuidagi enam niiväga midagi. Mul tundub. Eriti viimane aasta. On üldse nagu mingis kestvas mõnusrahulikus meeleheas viibimine. Täitsa iga päev justkui. Ehk siis selline mingi.. noh... sissepoole suunatud naeratuste aeg või kuidagi nii. Ei teagi...
Lisaks on meeldima hakanud need asjad, mis enne tundusid suht tüütud või ebameeldivad. Enam ei tundu. Kohati lausa naudin neid. Ja seesama täiesti õnnistav tundmus, et... jah, kuskile pole enam kiiret. See viimane on tõesti suht märgiline. Mingi pidevat tempot dikteeriv töödestress ajas mind kohati lausa nutma enne. Ja eks ma piitsutasin ka ise ennast takka.
Nüüd aga kuidagi toimetad omasoodu ja... see on mõnus.
Maitea, kas see just budistlik samatha (?) on, aga kuskile vist sinnakanti.
Kuid... eks ma olen selle nimel ikka ka põhjalikku inventuuri teinud nii enda sees kui enda ümber.
Ainult, et.. vot jah...need mingid korrad, kui loomadega midagi juhtub, tekib ikkagi selline tajutav tagasilöök siiski. Siis tunnen, et olen taas abitu ja jõuetu ja ikka täitsa mömm.
Seetõttu võtsingi selle teema nüüd nö. ka extra ette.
Quote from loffe:
Tsitaat:Kas võib olla, et samastad selle valu tundmist hoolivusega? See on üks valukeha/ego mustritest. Samuti nagu inimesed samastavad muretsemist armastusega. Kaastunne ja aitamine võimaluste piires on tegelikult kõik mis on sinu võimuses.
See viimane lause oli lihtne kuid ikka väga hea. Siin käis mingi ühendav plõks justkui ära. : )
Muretsemise osas... njahh. Oma meelest olen küll läbinud selle va "muretseva armastuse meistriklassi" vääägagi staažika ja kogenud "juhendaja" käe all. : ) Ehk siis näinud suht maast madalast, kuidas sellise nähtuse toimemehhanismid avalduvad. Nimelt on mul ema selline Muretsemise Meitrite Liiga Esinaine. Ta on tohutult suure südamega ja imearmas inimene, kuid see tema murelikkus.. oh, see kohe on söögi alla ja söögi peale tal varnast võtta. Olles seda kõike ise siis saanud suht üledoosidena, olen lubanud lausa, et ma kunagi ise samasuguseks ei muutu, kuid... natuke analüüsides... eks seal ikka mingid mõjud siiski endiselt on. Täitsa tunnistan. Aitäh.
Quote from loffe:
Tsitaat:Keerukas on seletada aga need ei ole kujustamised vaid viis kuidas tähelepanu suunata ja isegi see seletus pole päris see. Seda on vaja kogeda korraks siis taipab.
Üldiselt... mul käib paraku ikka nagu kõik läbi kujustamise. Ma juba olen kord sellisena loodud, et mul hakkavad jooksma misiganes sõnaseoste taustale kohe ka pildid või suht selgevärviline film. Seega, kui sa näiteks ütled, et tuleb sukelduda valusse, siis mina saangi seda teha vaid nii, et justkui oma... no maitea... mingi teisikuna hüppangi mauhh nagu kuskile musta auku. Näen kõike tõepoolest kindla süžeena, värvides ja plaanides. Umbes samane nagu juhitud unes.
Just lugesin siin teises teemas, et ka OP-l on sarnane "kiiks". : )
Budismis on taas sellelegi nimi. Bhavana? Olevaks tegemine, kasvatamine, esile kutsumine.
Seega kõik, mis kaasab just selle tehnika, õnnestub mul kuidagi paremini. Ja kui ei kaasa, loob mu meel sellegipoolest ise kõik illustratsioonid sinna juurde täiesti sundusetult. : )
Aastaid tegelesin kusjuures Rännaku meetodiga (Brandon Bays). Sealgi on sellisel kujustamisel suht suur osakaal. Kuna enne olin ka halodünaamikaga tuttav, siis... nagu klappis kõik kokku väga lihtsalt.
Mul on muidu elus olnud periood, kus olin väga tugevate valudega karmilt kimpus ja (kuskil üle aasta) koguni ratastoolis. Tänu sellele kõigele sain justkui püsti. Ja eks ma muidugi aina tegelen edasi.
No igal juhul jah, mul käib enamus asju läbi "piltide".
Samas... kuna mul see oma seesinaste valukehadega tegelemine tõusis ikkagi nüüd taas päevakorda, siis nende sinu poolt pakutud praktikate vastu tekkis ka huvi. Eks ma olengi selline katsetaja. Katselendur, noh. : )
Mind üldiselt alati ka huvitab ilusate teooriate taustaks pakutav konkreetsem ning nö. asisem pool. Ehk ka see siis just "kuidas" ühe või teise tulemini jõuda. See viimane jääb paljudes praktikates mingil põhjusel kas varjatuks või koguni polegi seda.
Ainult ilusatest teooriatest jääb aga mulle kohati väheks. Ja no... eks neid teooriaid ole ka juba patakatena läbi lapatud niiehknaa. : )
Ahjaa, ühe tehnika panin koguni ise kokku. Eelkõige vaid enda jaoks. Õigus, pidin selle ka omalt poolt kirja panema. Mul on meeles. Kuid samas... ka see, nii nagu Rännaku meetod on ikkagi mõningast eraldumist ja ka süvenemist nõudvad.
Seesinase ekstreemsema olukorra jaoks aga otsisingi seetõttu mingit... noh... mingit eriti käepärast moodust justkui.
Samas ega ma oma koera või kassi pärast ka ometi päevi ei värise. Kuid jah... kui miski ikkagi suht äkki juhtub, siis samamoodi "äkki" võin ka tükkideks laguneda seal kõrval mingil põhjusel.
Et... kuidagi saan aru, et seal on mul endiselt mingi "error" või blokk seega ees.
See üks loffe tehnika mulle ka jah, kuidagi sümpas rohkem. Kuid ma polnud kindel, kas ma sellele pihta sain.
Seega... võtsin siis taas ühe vestluse oma Teejuhiga ette.
Panen selle ka. : )
Naut
01 June, 03:09:38
* Tere. Mõtlen siin, et... noh, kas poleks ikka ülitore tunda seda va valgustust, eks.
- Jah, kuid sa tunnedki.
* Eee... eeei, see pole kaugeltki nagu "see".
- Võib tunda ka hetketi. Kõik inimesed tunnevad. Kui nad... /ja Ta räägibki edasi väga süvenenult ja pausidega/
Kui nad .. peatuvad,
.. hingavad,
.. lõdvestuvad,
.. lasevad Kõiksusel endasse tulla,
.. viivad oma keskme peast/mõistusest südamesse,
.. tunnevad/tunnetavad/tajuvad energiaid enda ümber,
.. lähevad nende voogudega kaasa,
.. vaatavad oma Keskmesse,
... lasevad sellel avarduda.
Avarduda lõpmatusesse.
* Ahaa, et seda saab siis sedaviisi harjutada?
- Jah.
* Aga see.. noh... päris Ärkamine?
- See tuleb sunduseta. Kui lased tal juhtuda.
* Selleks peab olema kõrval ikkagi keegi Õpetaja? Guru?
- Selleks peab tegema vaid ühte. Suubuma tõeselt oma südamesse.
* Mmm.. aga reaalne Guru? Osad õpetused väga rõhutavad, et peaks olema reaalne valgustunud Õpetaja kõrval. Mh?
- Ei. Kui sa lased end juhtide Kõrgematel Jõududel.
* Aga näiteks M (üks Õpetaja, kelle loenguid olen kuulanud), ütles, et on siiski vaja.
- Sest tema teadvus avanes nii.
* Hea küll, aga see meelehea, eks, no see eriline mõnusus, mis minus praegu on.. see, saan aru, on lihtsalt... noh... eelmäng?
- Kõik on eelmäng. Kõik, mis oli enne sinu kehastumist. Pärast seda. Kuni siiani. /Ja Ta naeratab armulikult ja leebelt/
/Mõnda aega jäin nüüd mõttesse. Kummalisel kombel see viimane lausung väga liigutas mind.
* Aga miks tekivad sellised tagasilöögid nagu mul on seoses loomadega? See halvav murelikkus?
- Sest mõistus nõuab oma osa tagasi. Midagi on ta juba kaotanud, kuid ta ei ole nõus oma juhtivat rolli veel enam loovutama.
* Ka ego?
- Ego on nagu spioon. Ta suunab oma ambitsioonid kõige valusamal hetkel kõige valusamasse kohta. Ta ei tegutse iga kord avalikult. Kuid seda osavam on ta tagalas. Ole siis lihtsalt tähelepanelik.
* Oh... Aga ikkagi. Mida siiski reaalselt teha, kui on need tagasilöögid? No nagu hiljuti (koera nimi) haiguse puhul?
- Hinga. Nagu olen rääkinud. /Seda on Ta tõesti ka enne maininud ja ka näidanud./
- Vii oma kese mõistuselt (muretsemine) üle südamesse. Sealt suuna voog sellele, mida soovid aidata. Viibi ise selles voos. Valu taltub.
* Ok. Lootusetust tekitab hirm, saan sellest muidugi aru. Ja selles kõiges on minu ilmselge hirm kaotada see mulle armas olend. Jah, see on seal. Ma ei salgagi. Mis selle hirmuga teha?
- Lükata see hirm laiali. Igas suunas. See on hajutamine.
* Nagu Loffe soovitas?
- Jah, nagu Loffe soovitas.
* Jah, ka mulle tundus, et see on huvitav meetod...
- Jah. See meetod sobib sulle.
* Aga.. koer?
- Koera ei aita ei sinu valu ega sinu hirm. Koera aitab ainult sinu armastus.
* Nojah. Ma mõistan. Isegi väga hästi aga... kui ikkagi juhtub kõige hullem?
- Ei juhtu.
* Mis mõttes?
- See pole kõige hullem, mis juhtuda saab. /Ja taas ta naeratab kurrud silmanurkades./
* Jah? Aga.. mis siis on?
- Kõige hullem on, kui sul on käes kalliskivid, kuid sa lased need sõrmede vahelt liivaks mureneda. Ehk elades oma kehastuses nii, et lastakse käest võimalus realiseeruda uuele tasemele/kihile.
* Oh.... Kuid elades nö. igapäevas, olmes... inimene ei pruugi sellist asja isegi tähele ometi panna? Noet elatakse... noh.. tühja?
- Ja see ongi "kõige hullem". : )
/Pean nüüd vahepeal jälle veidi mõtisklema./
* Siin... aitaks siis mis?
- Tuua oma kese mõistuselt südamesse ja siis laiendada see piirideta sfäärini. See on nagu hingamine. Tood sisse (koondad tähelepanu) ja siis avardad välja. Nii toimib terve Universum. Keskmesse toomine see on suundumus. Misiganes taotlusel, ideel, mateeria realiseerimisel. See on mingi valitud punkti laadimine energiaga. Olgu selleks mõte, elusoleva eostus või mateerias kavandatud objekt (ehitus). Peale seda lastakse ta aga lahti. Kingitakse Universumile, et see võiks oma olemasoluga teenida Kõiksust ja lahustuda selles. Teie puhul teenida inimkonda ja hajuda inimestes, et anda oma olemusega potensiaal uuele ideele.
Sama on inimese sees. Kõikide mõtetega, kõikide tunnetega. Läbi keskme koondamise ja avardumise.
* Jaa. Vägev. Nii luuakse ka Galaktikaid?
- Nii luuakse kõike. : )
loffe
23:18:06
Quote from: Naut
Tsitaat:Samas... kuna mul see oma seesinaste valukehadega tegelemine tõusis ikkagi nüüd taas päevakorda, siis nende sinu poolt pakutud praktikate vastu tekkis ka huvi. Eks ma olengi selline katsetaja. Katselendur, noh. : )
Mind üldiselt alati ka huvitab ilusate teooriate taustaks pakutav konkreetsem ning nö. asisem pool. Ehk ka see siis just "kuidas" ühe või teise tulemini jõuda. See viimane jääb paljudes praktikates mingil põhjusel kas varjatuks või koguni polegi seda.
Ainult ilusatest teooriatest jääb aga mulle kohati väheks. Ja no... eks neid teooriaid ole ka juba patakatena läbi lapatud niiehknaa. : )
Mul on sama asi, et kisub rohkem praktikate poole ja katsetamistega olen julge, isegi rumalalt julge. Näiteks üks esimesi "ego surmasid" mis täiesti ilmsi tekkis oli ikka päris jube. Arvasin, et kaotan mõistuse ja lähen kohe hulluks aga siiski läksin edasi ilma tulemust teadmata. Pärast sain vihjeid, et nii ongi vaja aga ega ma ei teadnud seda. Ja ei soovita ka kellelgi.
Eks nende õpetustega on ka nii, et nad peavad olema sellised "keskmised" ja kõigile. Pealegi mõned praktikad töötavad ju ilma ärkamiseta ka edukalt ja siis kakkavad teenima ego. Terved foorumid on pühendatud rikkuste manifesteerimisele Olen kunagi samuti proovinud ja on isegi töödanud teatud määral.
Quote from: Naut
Tsitaat:Üldiselt... mul käib paraku ikka nagu kõik läbi kujustamise. Ma juba olen kord sellisena loodud, et mul hakkavad jooksma misiganes sõnaseoste taustale kohe ka pildid või suht selgevärviline film. Seega, kui sa näiteks ütled, et tuleb sukelduda valusse, siis mina saangi seda teha vaid nii, et justkui oma... no maitea... mingi teisikuna hüppangi mauhh nagu kuskile musta auku. Näen kõike tõepoolest kindla süžeena, värvides ja plaanides. Umbes samane nagu juhitud unes.
Kui see töötab sul paremini siis kasuta seda viisi. Ma olen teadlikult visanud kõrvale kõik visuaalid ja püüdnud tunnetada otse. Võibolla peaksin visualiseerimise võtma praktikatesse? Minu puhul see, et ma natuke kahtlustan meelt. Võibolla just mingil kriitilisel hetkel loob pildid mis püüavad tähelepanu kui seda tähelepanu on mujal vaja. Ma muidugi ei tea seda ja võibolla on täiesti põhjendamatu see kahtlustamine.
Mulle meeldis lugeda Teejuhi juttu ja üks koht haakus kohe eriti.
Tsitaat:- See pole kõige hullem, mis juhtuda saab. /Ja taas ta naeratab kurrud silmanurkades./
* Jah? Aga.. mis siis on?
- Kõige hullem on, kui sul on käes kalliskivid, kuid sa lased need sõrmede vahelt liivaks mureneda. Ehk elades oma kehastuses nii, et lastakse käest võimalus realiseeruda uuele tasemele/kihile.
Kui ma eelnevast elust midagi kahetseks siis just see on asi mida ma kahetseks.
OP
02 June, 12:28:05
Aga mis moodi see ego surm tundus, välja nägi, ja mis meetoditega ta tekkis?
Naut
02 June, 16:22:47
Jaaa, oleks tõesti huvitav. Noet kuidas see "ego surm" käis sul, loffe. Kohe väga väga huvitav.
Või oleks see liiga isiklik teema avalikult rääkida?
Samas mul see va egosurmamine (jestas, kui letaalselt kõlab) ikka väga päevakorras. Ja no tõesti, nagu TJ ütles, see va mu egotegelane ikka kasutab neid varjatuid meetodeid aina enam. Avalikud punnitamised on justkui mõnevõrra taandunud, tuleb täheldada.... (vist)... kuid selline undercover värk käib ikka täiega. See jah, aga nõuab parajat täisvarustuses vastuluuret. : )
Quote from: loffe
Tsitaat:Kui ma eelnevast elust midagi kahetseks siis just see on asi mida ma kahetseks.
Aga... kas kahetsus pole ka selline asi nagu... natuke mõttetu asi? No esiteks on sündmus/tegevus (olgu või terve elu periood), mis nö. kahetsuse alla sattunud, juhtunud niiehknaa minevikus. Minevikku aga pole olemas. Enam. Seega meil reaalselt puudub temasse otsene suhestatus või mõjuala. Seega, jah, mis olnud, see läinud ja las ta siis seal ollagi oma rahus. Mh? Ei?
Pealegi ka kahetsus ikkagi tähendab ju hinnanguid. Aga hinnangud on alati need, mis ei lase sündmusi või objekte vms. vaadelda iseendana (sinu näite puhul "auto läks katki") vaid hakkavad sinna seda ballasti omaenda fabritseeringutena ümber heegeldama ("issand-kui-õudne, jada lõpus on ilmselgelt närune surm") ehk tekitama sisuliselt soga meis, mis siis omakorda paisuvad suuremateks blokkideks, millest saavad takistused liikumaks edasi. Ei?
Ning lõpuks kõige olulisem moment:
Kullapai, sa JUBA oled valgustust kogenud. Ehk sisuliselt võib sinu sellele kehastusele panna linnukese "tehtud!". : )
No mitteet nüüd võib patjadele mingis nirvaanas lebotama jääda, teekond jätkub, selge see, kuid... sisuliselt kõik, mis on sinuga juhtunud (ka kahetsusväärsed seigad) on olnud seesama eelmäng (taas TJ-d tsiteerides) ehk see kõik (ka juhtunud jamad) on toonud sind just sinna, kus hetkel oled.
Kuid oled sa juba... ohohohooo... justkui kaugemal, kui ehk 90 prossa (?) meie planeedi elanikkonnast.
Selles mõttes. : )
06/06/2020, 22:23
(Seda postitust muudeti viimati: 07/06/2020, 14:15 ja muutjaks oli Naut.)
Postitused: 271
Teemad: 14
Jäin siin ühel hetkel mõtlema sellest, et...siin eespool oli korraks juttu, et ehk need vaimse ärkamise protsessid või... no mistahes vaimne otsing kui selline, kulgevad naistel ja meestel ikkagi mingis mõttes erinevalt...
Mina, kes ma kuskile veel nö. kohale pole jõudnud, pole ärganud, pole valgustunud, kuid mingis nn. eelruumis saanud siiski väikestviisi "lõhna ninna" või "aimu naha vahele", seega arutlen nüüd pisut, et kuidas ja mismoodi.
Saan aru, et... rohkem või vähem individuaalne on see teekond kõigil niiehknaa, kuid kuitahes ilusaid sõnu me ei räägiks sellest, et kõik on Üks jne, meie nais- või meesolemus on siiski osa meie siinsest kehastusest ning täiesti eitada seda fakti ehk on ikkagi mõttetu.
Nagu olen aru saanud, siis meie (misiganes tasemel olevad) teadvusnihked toimuvad ikkagi läbi sisemiselt vabastatud energiapotensiaalide?
Selleks on tuntumatest siis näiteks sellised teed:
1. Läbi füüsise.
Täielik ja teadlik ühendumine oma keha tunnetusega.
Kõige levinum vahend: jooga. Sanskrit samatähenduslikust sõnast yog योग – tõlge 'ainusus; side; ühtsus'
Ei hakka seda süsteemi ja selle erinevaid distsipliine ümber jutustama, infot on sellest küll ja veel.
Põhimõte: läbi füüsilise keha kontsentreeritud distsipliini, askeesi, teadlike piirangute jne koondab kogu kehaenergia sellisele tasandile, et mingil hetkel toimub sellel vabastatud energial nö. väljavise uuele tasandile hõlmates siis nö. kogu olemuse ja teadvuse.
Nõuab see kõik jah, väidetavalt lausa aastate või kümnete pikkust järjepidevust koos küllaltki karmi tööga oma keha ja ka vaimu suhtes ning teatud mõttes on justkui sobivaim meestele. (Ning me ei räägi siin nn. joogaklubide võimlemisest, eks.)
Naisel, kui väga pehmete eluenergiate algupärasel kandjal, polevat väidetavalt üldse ja seda juba orgaaniliselt mitte mingid füüsilised kannatused või ekstreemsed kehapiirangud näidustatud. Sest kui meest võivad füüsilised koormused ja nendega kaasnevad kannatused omamoodi karastada ja tugevamaks teha, siis naise võivad nad paraku hoopis katki teha.
Või siis misiganes valukehade taastumine nõuab füüsise "mälus" naistel justkui mitmesetmekordselt rohkem aega kui meeste puhul.
2. tee: Läbi teadvuse, mõistuse, mõtlemise, intellekti.
Sisuliselt muidugi näidustatud kõigile, kelle on aju. : )
Ilmselt üks eelkõige Lääne ühiskonna üks levinumaid mudeleid?
Seda teemat uurides komistasin kusjuures huvitavale väitele sellest, et 80% inimese energiakaost toimub mitte mingis tegevuses vaid väidetavalt hoopis mõtlemise ajal. Ehk siis Mõtlemine on väääga väsitav asi. Miks nii? Sest inimene tõepoolest ei mõtle valdavalt mitte ühte asja korraga vaid eanmuses alati on käsil erinevad liinid, sinna sekka sisemonolooge, kahtluseid, mingitele sisemistele ja välistele süsteemidele kohandamisi, konstruktsioone, kontseptsioone jne jne. Ehk siis põhienergia lähebki justkui nö. õhu vahtukloppimisele ehk sisulisele ebareaalsusele. Antud teema kontekstis: illusioonile.
Kui aga suunata/vabastada see rähkleva tavamõtlemise energiahulk, mis läheb justkui juba kohustuslikus korras nende kõikide illusioonide moodustamisele meie ümber ja sees, kui ei toideta enam neid "iseheegeldatud", omaenda mõttetööga fabritseeritud mooduleid ja rägastikke, saab seni justkui tuhande polsterduse alla tombuks surutud mentaalne energia ka vabaneda ja lükkab teadvuse uuele, puhastunud tasandile.
Eespool sellest kõigest loffe ka kenasti kirjutas. Sellest, kuidas toimub mõtete vaigistumine ja rahunemine.
Intellekt kusjuures... on taas valdavalt meeste "tööriist"?
Või siis selliste rohkem ehk matemaatilise mõistusega naiste "töövahend".
3. tee. Tunded, emotsioonid.
Ehk siis jõudes sinna, kuhu jõuda plaanisin: tunded, see on ilmselgelt enamiku naiste pärusmaa misiganes plaanis või kontekstis me neid vaadelda soovime.
Loomulikult on tunded ka meestel, kuid rääkides nö. üldiselt.
Kuidas siis toimub siis just tunnete kaudu selle energiapotensiaali vabastamine, mis meid meie vaimu arengus ei lase edasi liikuda?
Siin on ka eespool pakutud, et jälgida tundeid samamoodi kui mõtteid. Justkui vaatlejana. Mitte võtta neid enda pärisosana vaid justkui eemaloleva ehk "endavälisena". Me pole meie tunded. (Tolle meetod).
Samas... praktilises plaanis pole ka meetod niivõrd lihtne midagi. Eriti olles mingi ootamatult plahvatanud tundekeha (hirm, viha jne) sees, siis selles puhkenud orkaanis on kogu selles oma emotsionaalse keerise keskel siiski rahulikuks jäämine suhtkoht keeruline.
Võimalik, et kui mingigi puhastunud seisund on juba saavutatud, on seegi reaalne, leitakse see tormi "kese", kus on vaikus ja osatakse end juba sinna suunata, kuid algajal võib tekkinud pööris ja selle hävitav jõud juhtme ikka väga lihtsalt kokku ajada.
Ehk siis jutt ongi sellest, kuidas siiski mitte tekitada endasse "tormi puhkemisel" uus emotsionaalne energiapusa vaid kogu meie tunnete tasandil koguneval või juba kogutud potensiaalil lasta puhastuda.
Ja siin on üheks pakutud meetodiks: lasta kõigil tunnetel end tunda.
Kui on kurbus, siis nutad, kui on hirm, siis ahastad, kui on rõõm, siis naerad.
Ilma igasuguse valskuse ja ka tagasi hoidmiseta.
See tegelikult ongi seesama enda vastu aus olemine või popis keeles: jäämine iseendaks.
Tundub lihtne? Mehed tavaliselt ütlevad, et ei, selline asi küll lihtne ei ole. Ürgomane sõdalase loomus sunnib jääma stoiliseks ka keset tormi. : )
Naised seejuures väidavad, et hoopis oma mõtteid nö. rahustada on tunduvalt keerukam kui emotsioone.
Samas nii nagu ka mõtete virrvarriga on ka emotsionaalses plaanis meid, nii naisi kui mehi, paraku õpetatud maast madalast misiganes üleskerkivaid tundeid endis summutama. "Poisid ja mehed ei nuta", "tüdrukud ja daamid peavad olema alati ontlikud" jne jne.
Ühest loengust: Tunnete vabastamise meetodil just naiste puhul võib nende vaimse otsingutee alguses hakata üldse emotsionaalselt justkui loopima ühest äärmusest teise. Kas kerkib üles tohutu rõõm või vajub peale meeletu kurbus. Selliselt vahelduvad "ameerika mäed" on aga tõepoolest vägagi kurnavad.
Mida hakkab sellises olukorras soovitama mõistus?
"Kombekaks" dresseeritud mõistus soovitab hakata seda hullu üles-alla vonklemist tasakaalustama. Mis kõlab justkui loogiliselt.
Siin aga võib saada komistuskiviks see (mis emotsioonide plaanis üldiseltki), et püüataksegi nui neljaks saavutada eelkõige väline tasakaal või näiline rahulikkus. Kasvõi lihtsalt selleks, et kogu oma emotsionaalses virrvarris mitte saada veel ühe löögi, ehk ühiskondliku arvamuse (+ lähikondsete hukkmõistu) osaliseks, mis siiski taunib küllaltki ühemõtteliselt igasuguseid nn. draamakuningannasid või üldse emotsionaalset ebastabiilsust.
Tehislik balansseerimine aga neelab energiat aina enam, mida rohkemat näilist tasakaalu saavutada üritatakse.
Olenevalt inimese psühhotüübist võib lõppeda selline asi koguni uue äärmuse ehk depressiooniga, mis tunnete skaalal väljendatuna tähendab seda, et samamoodi ei lubata endal tunda seda, mida loomuomaselt tuntakse (olgu selleks viha, raev või muud kuitahes negatiivsed ja mahalaidetud emotsioonid).
Osad teooriad ongi nimetanud depressiooni enesevalede haiguseks.
Võti on aga lubada endal tunda. Kõigel. Ja valskuseta.
Siin aga tuleb tähele panna ühte küllaltki olulist momenti. See, mida me tunneme, pole samane sellega, mida me teeme.
Ehk eristades emotsiooni reaktsioonist ehk tagajärgedest. Teisiõnu tegevusest.
Näitena: on suur vahe tunda sisemist ärritust kellegi suhtes või ärrituse tagajärjel rünnata inimest reaalselt. Olgu sõnades või tegudes.
Ehk siis lubada endal kõik oma tunded ehedalt ja valskuseta läbi elada, lastes neil avalduda just sellistena nagu nad tulla tahavad, ainuüksi sellise justkui loomuliku isevooluteega on võimalus nad enda sees läbi töötada ilma kaasnevate reaktsioonideta kellegi või millegi suunas.
/Kuigi...siin pole ehk ka maanduse tehnikatd üleliigsed?/
Kokkuvõtvalt aga jõudes tagasi AUSUSENI ja eelkõige enda suhtes.
See moment jookseb meil siin erinevates teemades justkui ikka ja uuesti läbi.
Seda enam, et arvan, et meil kõigil on ka see mingi sisemine tõesuse taju siiski valdavalt olemas. Osadel juhtudel ehk vblla paraja risu all, kuid siiski olemas...
Piisab see vaid endas üles leida ja seda ka järgida.
|